More information

Onze projecten

worden gekenmerkt door participatie en experiment. We zien participatie als handelingen die verricht worden door burgers ter vormgeving van hun eigen leven en welzijn. Experiment gaat over burgers in staat stellen om zelf nieuwe ideeën aan te dragen, te realiseren en reeds bestaande projecten verder te doen groeien.

We maken

hedendaags sportief en cultureel aanbod toegankelijk voor iedereen en dragen zo bij aan het welzijn en de gezondheid van burgers – jong, oud, zelfredzaam of kwetsbaar – en de community's waar zij deel van uitmaken. Door sport, spel, kunst en cultuur in te zetten als plezierige aanjager willen we op grassroots niveau bijdragen aan een positieve sociale verandering.

Onze activiteiten

zijn erop gericht de verschillende communities die samen de kleurrijke stedelijke gemeenschap van Maastricht vormen, samen te brengen en om op die manier positieve relaties en netwerken te helpen groeien.

Op verschillende locaties

met verschillende projecten en in uiteenlopende wijken creëren we een inclusieve en positieve sociale omgeving die bezoekers en deelnemers inspireert en ontmoeting tussen mensen faciliteert.

The Stadsnomade have their own websitewith much more information about the Skate Café, Skate School and Karavaan

Skatecafé Every Thurday at 21:00

Ontstaan in 2017 vanuit de lokale skate-gemeenschap, toentertijd iedere donderdag gedurende één jaar, volledig onder de radar met een DIY-mentaliteit.

Het SkateCafé is een avontuurlijk, experimenteel en nachtelijk cultureel evenement. Het biedt een platform aan de internationals, de studenten, de creatieven, de skaters en de locals. Het combineert een hedendaagse (lokale) muzikale programmering, met dansen, gastronomie en skateboarden.

Het SkateCafé is voor Stadsnomade een noodzakelijke uitingsvorm in het kader van het door ons onderkende belang van een tegengeluid in onze stad. We willen middels deze vorm van culturele programmering een aanvulling zijn op het reeds bestaande culturele aanbod. Een antwoord op de dominante, reeds gevestigde cultuur. Het SkateCafé symboliseert – in de harten van de bezoekers en onze achterban – de Maastrichtse tegencultuur.

Joomla Extensions